18a NIT DE NARRADORS

09/07/2016
  • El passat 7 de juliol  vam celebrar la 18a Nit de Narradors amb Miquel Adam, Jenn Díaz, Joan Todó i Mar Bosch. Aquesta nit és sempre molt esperada perquè clausura tots els actes del curs de L’altell, però sobretot perquè és una festa!

  • En la foscor de la nit emergeixen tota mena de lectors i de molts àmbits per transformar-se en oients de primera. Saben que tindran un privilegi, el de gaudir d’una nit d’estiu irrepetible.

    Va començar la primera lectura Miquel Adam, un escriptor que coneix bé tot el món, tant literari com editorial, que envolta el llibre. Ens va llegir “La presidència”, conte que es troba dins el seu recull de relats curts en clau d’humor “Torero d’hivern”.

  • El va seguir la Jenn Díaz. L’autora més jove de la Nit acostuma a col·laborar en vàries revistes culturals, setmanaris i premsa i ja té uns quants llibres publicats. Amb la seva dolça veu ens va narrar “Que em deixis”, un conte publicat al darrer número de la revista EÑE.

  • Va agafar el relleu Joan Todó, possiblement l’autor més prolífic de la Nit tant a nivell de narrativa com de poesia i traducció. Ens va llegir, “Regressió” i “L’herència”,  un parell de contes del seu darrer recull “Lladres”.

  • Mar Bosch, escriptora gironina, guanyadora del Premi de Novel·la Curta Just Casero de fa tres anys, va tancar la lectura de les narracions amb el conte de “la bondat de Sant Cristòfol”, on la trama passa en un geriàtric de Banyoles, i dos fragments de la seva darrera novel·la “Generacions espontànies”.

  • Entre lectura i lectura els aplaudiments van demostrar agraïment i entusiasme.

  • Vaig voler tancar l’acte amb la lectura de “Si jo fos un llibre”, de José Jorge Letria i André Letria, un cant al llibre, al seu significat i a la importància de la compra de llibres durant tot l’any per tal de poder mantenir aquest petit univers que viu en precari i que tantes alegries ens dóna!

    Si jo fos un llibre,

    M’agradaria sentir com algú diu:

    “aquest llibre em va canviar la vida”

    Enguany la Nit va celebrar divuit anys i L’Altell en celebra vint-i-cinc. Un any ple d’aniversaris!

    En una llibreria hi passen coses, viure-les és compartir una màgia que només podeu saber els que hi participeu.

    Gràcies narradors!

    Gràcies a la fotògrafa que amb les dificultats de la llum va aconseguir fer-nos un bon documental i sobretot, moltes gràcies a tots per fer-ho possible!

1 comentari

Regístrate con nosotros y así podrás crear tus comentarios, contar tus experiencias y participar en nuestro blog.

Cercar entrades

Etiquetes

Últimes entrades

Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te i rebràs totes les nostres novetats. Cero SPAM, només continguts de valor.
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades