El rapto del príncipe Margarina, de Mark Twain i Philip Stead. Il•lustracions d’Erin Stead. Editorial Océano Travesía.

26/11/2017
  • El dia 26 de setembre, coincidint amb el 150 aniversari de la publicació del primer llibre de Mark Twain ens va arribar a les llibreries una preciosa edició d’un llibre inèdit de l’autor.

    Mark Twain explicava molts contes a les seves filles: Clara i Susy. Escollir un conte tenia la seva particularitat. Aquest que avui us parlo el va explicar mentre estava de viatge en un hotel de París i va inventar-se a través de la imatge d’una revista. Els contes que inventava amb les seves filles no els escrivia, però aquest, ves per on, en va prendre uns petits apunts que es van trobar després de la seva mort i que van anar a parar a la universitat de Berkeley. El 2011 el doctor John Bird, estudiós de l’obra de Twain va trobar el fragment d’aquest relat arribant a la conclusió que es tractava d’un conte de nens inacabat.

    Una editorial en va comprar els drets, però com molt bé diu l’editor ¿quin rumb podia prendre aquesta narració amb només un conjunt de notes que conformaven un conte fragmentat i inacabat i que va ser narrat fa més d’un segle? Doncs bé, trobar a Philip Stead, escriptor i Erin Stead, il·lustradora va ser del tot un encert!

    De tot plegat n’ha sortit una història màgica, tendre i meravellosa. Amb una qualitat literària i unes il·lustracions excel·lents i que reuneix els grans valors de la literatura infantil i juvenil: amistat, valor, honestedat i generositat a través del protagonista Johnny, un nen solitari que viu en la pobresa absoluta, però que la seva bondat, paciència i perseverança li reportarà sorpreses agradables.

    Philip Stead s’inventa uns diàlegs imaginatius entre Mark Twain i ell mateix obtenint un molt bon resultat.

    Un llibre de col·lecció que captiva per la bellesa de l’edició.





Cercar entrades

Últimes entrades

Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te i rebràs totes les nostres novetats. Cero SPAM, només continguts de valor.
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades