• QUERIDO DIEGO, TE ABRAZA QUIELA

    PONIATOWSKA, ELENA IMPEDIMENTA EDITORIAL Ref. 9788415979203 Altres productes de la mateixa col·lecció Altres productes del mateix autor
    Octubre de 1921. Angelina Beloff, pintora rusa exiliada en París, envía una carta tras otra a su amado Diego Rivera, su compañero desde hace diez años, que la ha dejado abandonada y se ha marchado a México sin ella. Angelina, a quien Diego se dirige con el diminutivo de Quiela, fue la primera esposa...
    Ancho: 130 cm Largo: 200 cm Peso: 115 gr
    Sense estoc
    15,95 €
  • el llibreter recomana

    "Cada vegada més m’agraden llibres que reflecteixen vides reals, ja sigui per la història que expliquen o bé per l’interès que pot tenir la vida real de l’escriptor. Comences a indagar sobre el tal personatge, què li va passar realment, o per l’escriptor, quina vida va portar. Personatges excepcionals que provoquen l’interès de nous coneixements. En la passada tertúlia, l’interès estava en el món real de la vida de l’autora, la Virginia Woolf, i de les dones de la seva època. O, com quan l’altre dia us parlava de la Catherina Pozzi, a qui vaig descobrir després de llegir “Agnès”, i de qui em vaig quedar amb ganes de saber-ne més, molt més… Aquest és un d’aquests casos. Querido Diego, te abraza Quiela és com comencen i acaben les cartes escrites —imaginàriament— per la primera dona de l’il·lustre muralista mexicà Diego Rivera, Angelina Beloff (Quiela). Elena Poniatowska, també mexicana il·lustre, es posa en la pell d’Angelina Beloff i ens retrata, en forma de cartes, la colpidora situació en que va quedar aquella dona, completament absorbida —i tristament anul·lada— per la forta personalitat de Diego Rivera, que suposadament li va escriure després que ell l’abandonés sense deixar rastre ni cap mena de contacte. Aquest llibre va ser originalment publicat a Mèxic el 1978. Per aquí va passar completament desapercebut; no així a Mèxic, on va causar un fort enrenou al descobrir-se una cara molt fosca del magnificat Rivera. Ara, 46 anys més tard, continua sent una història colpidora. I és que hi ha vides “verídiques” que ben valen cent vides de ficció."

  • Descripció

    Octubre de 1921. Angelina Beloff, pintora rusa exiliada en París, envía una carta tras otra a su amado Diego Rivera, su compañero desde hace diez años, que la ha dejado abandonada y se ha marchado a México sin ella. Angelina, a quien Diego se dirige con el diminutivo de Quiela, fue la primera esposa del muralista mexicano y una excelente pintora, eclipsada por el genio de su marido. Su relación, marcada por la pobreza y por la tiranía de Rivera, fue tormentosa, y la adoración de Quiela, incondicional. Brutal, ególatra, irresistible, Rivera se nos dibuja como un monstruo que hace su voluntad en el arte y el amor. «Ella me dio todo lo que una mujer puede dar a un hombre», diría Rivera. «En cambio, recibió de mí todo el dolor en el corazón y la miseria que un hombre puede causarle a una mujer.»
    Elena Poniatowska, Premio Cervantes 2013, firma en «Querido Diego, te abraza Quiela» uno de los más conmovedores, delicados y brutales testimonios de amor y dependencia jamás escritos. Una nouvelle rescatada por Impedimenta en edición especial.

Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te i rebràs totes les nostres novetats. Cero SPAM, només continguts de valor.
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades