Tots els noms del desig, de Marta Romagosa. Editorial Rosa dels vents

25/06/2017
  • Tots els noms del desig, de Marta Romagosa. Editorial Rosa dels vents

    La Marta Romagosa és periodista i escriptora, fins fa ben poc només escrivia per a la ràdio, lloc on treballa des de fa una bona colla d’anys. Ara, però, té un llibre de relats escrit i publicat. Avui us en parlaré perquè és una de les escriptores de la 19a Nit de Narradors a Banyoles.

    Vaig començar a llegir “Tots els noms de desig” per dues raons. L’una per la curiositat d’unes lectores de L’altell, les quals me’n parlaven i me’n feien venir ganes. I l’altra perquè l’Ester Pujol va provocar que conegués a la Marta en una trobada al grup editorial on té publicat el llibre i on havien convidat a diferents llibreters, autors i editors. Va ser poca estona, però alguna cosa va sortir entre nosaltres. Aquelles coses que passen...

    Doncs bé, reposava a la tauleta de feia dies, però encara no m’hi tirava de cap perquè també tenia –com sempre– una pila de llibres i deures a l’espera. Van passar dies i setmanes i el moment de posar-m’hi va arribar.

    Parlar-vos dels relats de “Tots els noms del desig” és dir-vos que la veu de la Marta és sorprenent. Ha cosit uns contes en nom de dona cadascun i cada nom té la seva pròpia història i desig. La seva sensualitat en alguns, el seu toc d’humor en d’altres, sentiments i demés. Relats de dones de carn i ossos amb situacions diferents entre elles. Dones amb ganes de viure i ser úniques, però que la vida i les decisions de vegades no són les encertades o no es poden triar. Però sobretot, a través de les diferents veus de cadascuna, de la Cesca, la Silvia, l’Àlex, la Mònica... sabem que són dones que saben el que volen i que és per damunt de tot: viure.

    Aquests relats tenen l’aparença de ser senzills, tot és subjectiu! Però no us deixeu enganyar és un llibre perfecte per desconnectar i entrar a les vides d’altres dones. Potser, fins i tot, us podeu trobar identificades amb alguna d’elles.

    Agraeixo a les lectores que van insistir a que en fes la lectura, a l’Ester Pujol per la seva insistència i a la Marta, per sorprendre’m. Espero que a vosaltres us passi el mateix.

    Bona lectura! I, si us plau, veniu a conèixer-la el dia 6 de juliol de 2017  a les 22h a La Muralla de Banyoles: NIT DE NARRADORS!





Cercar entrades

Últimes entrades

Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te i rebràs totes les nostres novetats. Cero SPAM, només continguts de valor.
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades