• UN SEGLE DE CIRC

    PAULINA ANDREU RIVEL SCHUMANN

    JANE, JORDI : RITIS, RAFFELLE DE (EDS.) ANGLE EDITORIAL Ref. 9788415002420 Altres productes de la mateixa col·lecció Altres productes del mateix autor
    Recorregut per la carrera artística d’una gran dama del circPaulina Andreu, Paulina Schumann, és un dels mites vivents de les èpoques daurades del gran circ del segle XX. Filla de Josep Andreu ‘Charlie Rivel’ i formada al si de la família, Paulina Schumann encarna la rara i singular emergència de le...
    Ancho: 165 cm Largo: 235 cm Peso: 250 gr
    Sense estoc
    18,00 €
  • Descripció

    • Col·lecció : ARTS SANTA MÒNICA
    • Nº de pàgines : 96
    • Autors : JANE, JORDI : RITIS, RAFFELLE DE (EDS.)
    • Idioma : Catalán
    • Any d'edició : 2011
    • Data d'edició : 01/01/2011
    • ISBN : 978-84-15002-42-0
    Recorregut per la carrera artística d’una gran dama del circ

    Paulina Andreu, Paulina Schumann, és un dels mites vivents de les èpoques daurades del gran circ del segle XX. Filla de Josep Andreu ‘Charlie Rivel’ i formada al si de la família, Paulina Schumann encarna la rara i singular emergència de les estrelles femenines del microcosmos circense. Amb un sòlid bagatge en pistes i escenaris d’arreu d’Europa i Amèrica com a acròbata, equilibrista, ballarina, cantant i intèrpret musical, la seva entrada, el 1946, al prestigiós circ Schumann la inicia en l’art eqüestre i, amb una carrera meteòrica, la converteix, tant amb els cavalls en llibertat com amb els d’alta escola, en la indiscutible número u de les amazones europees. El seu glamur personal i l’exquisidesa de les seves creacions eqüestres en fan un personatge admirat popularment, la projecten al cinema i a les portades de les revistes i, alhora, la situen al centre d’interès de les festes de l’alta societat i la reialesa europees.



    Paulina Schumann no havia actuat mai a l’Estat espanyol, però l’estima per la seva Barcelona natal la impulsa a exhibir-se com a amazona d’alta escola a la temporada nadalenca de 1998 del Circ Raluy. Deu anys més tard, el govern català reconeixeria el seu art internacional amb el Premi Nacional de Circ.



    El llibre, àmpliament il·lustrat amb documentació gràfica i fotogràfica d’aquesta gran dama del circ, acompanya l’exposició del mateix nom inaugurada a Arts Santa Mònica el gener de 2011. Es tracta d'una coedició d'Arts Santa Mònica i Angle Editorial publicada en tres idiomes: català, castellà i anglès.



Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te i rebràs totes les nostres novetats. Cero SPAM, només continguts de valor.
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades