• VIDA DE COLÒNIA. LES COLÒNIES TÈXTILS A CATALUNYA

    TEIXIDOR, EMILI ANGLE EDITORIAL Ref. 9788415002321 Altres productes de la mateixa col·lecció Altres productes del mateix autor
    Vida, treball i oci a redós de la fàbricaLes colònies són un fenòmen singular de la industrialització de Catalunya. Van deixar una forta empremta tant en el paisatge com en la societat catalana pel model industrial, empresarial i social que van implantar. Construïdes a la vora dels rius per aprofita...
    Ancho: 230 cm Largo: 280 cm Peso: 250 gr
    Sense estoc
    49,50 €
  • Descripció

    • Encuadernació : PDF/A
    • ISBN : 978-84-15002-32-1
    • Data d'edició : 01/11/2010
    • Any d'edició : 2010
    • Idioma : CAT
    • Autors : TEIXIDOR, EMILI
    • Nº de pàgines : 272
    • Col·lecció : 092010
    • Nº de col·lecció : 9
    Vida, treball i oci a redós de la fàbrica

    Les colònies són un fenòmen singular de la industrialització de Catalunya. Van deixar una forta empremta tant en el paisatge com en la societat catalana pel model industrial, empresarial i social que van implantar. Construïdes a la vora dels rius per aprofitar la força de l'aigua, les colònies tèxtils es van caracteritzar per aglutinar en el seu recinte, aïllant-se de l'entorn, la fàbrica, els habitatges pels treballadors i els encarregats, l'església, l'escola, l'economat i tota la resta de serveis. Per a l'empresari, que actuava sovint amb un paternalisme absolut, aquest aïllament minimitzava les reivindicacions dels treballadors i n'afavoria un estricte control tant laboral com social, cultural i religiós. En l'àmbit col·lectiu van desenvolupar-s'hi societats estanques i amb una jerarquia molt rígida, en què tothom tenia un rol establert i no podia sortir-ne.

    Amb Vida de colònia Emili Teixidor recupera les seves vivències i repassa, a través de nombroses fotografies inèdites i d'arxius particulars, tots aquells aspectes de la societat, el treball i l'oci que, malgrat un cert aïllament i una jerarquia social molt estricta, atorgaven un perfum característic, inoblidable a la vida en una colònia.



    Emili Teixidor

    Nascut a Roda de Ter el 1933, és un dels escriptors catalans més reconeguts, més traduïts i més premiats (Joaquim Ruyra, Generalitat de Catalunya de Literatura Juvenil, Nacional de Literatura Infantil i Juvenil, Sant Jordi, Apel·les Mestres, Trajectòria de la Setmana del Llibre Català). Ha dedicat part de la seva obra a la literatura infantil i juvenil i els seus llibres solen estar ambientats en la Plana de Vic de la seva infantesa. La seva novel·la Pa negre (2004) l'ha fet mereixedor de la Lletra d'or i dels premis Joan Creixells, Maria Àngels Anglada i Nacional de Literatura. La seva última obra publicada és Els convidats (2010). Aquest és el seu primer llibre de rememoració històrica a través de fotografies.



    Perfil literari d'Emili Teixidor a LletrA



    Reportatge a TV3

    Article a El País

    Article a El Triangle


Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te i rebràs totes les nostres novetats. Cero SPAM, només continguts de valor.
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades