• HISTORIA D´UNA CUINERA: MEMÒRIES DE MARIA BADIA + RECEPTES

    MARTÍ, CARME FONOLL EDITORIAL Ref. 9788493605261 Altres productes de la mateixa col·lecció Altres productes del mateix autor
    Història d?una cuinera són les memòries de Maria Badia (l?Espluga de Francolí, 1911-2002). Filla de pagesos, de ben jove va anar a servir a Reus, on va començar a cuinar. Als anys 30, a Barcelona, va ser cuinera d?una família benestant i va assistir a les classes del xef Rondissoni a l?Institut de C...
    Ancho: 155 cm Largo: 215 cm Peso: 250 gr
    Sense estoc
    15,00 €
  • Descripció

    • Encuadernació : MobilPocket
    • ISBN : 978-84-936052-6-1
    • Data d'edició : 01/06/2008
    • Any d'edició : 2008
    • Idioma : CAT
    • Autors : MARTÍ, CARME
    • Ilustradors : JOANTEIXIDÓ
    • Nº de pàgines : 152
    • Col·lecció : QUANDERNS NUM.7
    • Nº de col·lecció : 7
    Història d?una cuinera són les memòries de Maria Badia (l?Espluga de Francolí, 1911-2002). Filla de pagesos, de ben jove va anar a servir a Reus, on va començar a cuinar. Als anys 30, a Barcelona, va ser cuinera d?una família benestant i va assistir a les classes del xef Rondissoni a l?Institut de Cultura de la Dona. Va tornar al poble poc després de la guerra per casar-se i va fer de mestressa de casa, pagesa i mandonguera. Va ser cuinera a cases particulars per a celebracions i de les fondes Fonoll i Garrell de l?Espluga de Francolí. El llibre combina la narració en primera persona de la vida de Maria Badia i les seves receptes. Història d?una cuinera, com assenyala la famosa cuinera Carme Ruscalleda al pròleg, permet mantenir la memòria escrita de les receptes familiars pel ?valor afectiu que contenen i perquè són un patrimoni íntim i proper que manté vius els paladars familiars dels qui tenen la cuina a la llista de les coses interessants de la vida?. El volum inclou un total de 30 receptes, entre primers plats, segons i postres com ganyims, arengada amb chorro, braç de gitano, espinacs amb beixamel, rosetes, coca de codony, conill gratinat, estofat de senglar, rajada amb suquet de fesols, sopes bullides, perdius amb vinagreta, albergínies amb salsa verda, torrons de sabater i bacallà a la Blanca Colloni. Història d?una cuinera constitueix el setè volum de la col·lecció Quaderns i segon de cuina dins d?aquesta col·lecció després de Cuina per a no professionals, de Lourdes Martínez.

Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te i rebràs totes les nostres novetats. Cero SPAM, només continguts de valor.
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades