• 25/10/2023 19:00 h Llibreria L'altell. C. Canal, 2. Banyoles

    EN VIU I EN DIRECTE...

    amb Marta Marín-Dòmine

    Conversarem amb Marta Marín-Dòmine que presentarà el seu llibre "Diré que m’ho he inventat" (Premi BBVA Sant Joan).

    SINOPSI: 
    Quina filla gosa parlar clarament de la mare? Cal recórrer a la literatura per fer-ho, posar en dubte la realitat i si cal inventar. El que podria haver estat un dels dies més feliços de la vida de la Marina, el del naixement de la seva única filla, va ser l’inici d’una relació gens exemplar. Unides per un vincle atàvic de pertinença i alhora terriblement distants, mare i filla no es van entendre mai. Arran de la tornada a la ciutat i al pis on va viure amb la mare, morta fa anys, la filla mira de reconstruir retalls de la vida de la Marina. Unes quantes fotografies, alguns objectes i, sobretot, la seva experiència com a filla són els materials a partir dels quals emergeix la figura d’una dona solitària i lluminosa, filla d’immigrants francesos, d’extracció treballadora, amb gustos burgesos, trasplantada a la grisa Barcelona dels anys cinquanta, que veu truncat el seu somni de ser actriu; una mare inestable mentalment, vital i depressiva, a voltes seductora i a voltes cruel.

    Marta Marín-Dòmine ès una escriptora i investigadora. Actualment és directora del Born Centre de Cultura i Memòria. Ha estat professora a la Wilfrid Laurier University de Waterloo (Canadà), on ha dirigit el Center for Memory and Testimony Studies. També ha col·laborat amb grups de recerca sobre memòria i literatura testimonial a la Universitat de Barcelona ia la Université Paris-Sorbonne. La seva investigació i creació literària giren al voltant dels exilis i la memòria, les herències i l'oblit. Sempre seguint el fil de la memòria, ha realitzat les pel·lícules documentals The Vengeance of the Apple. Argentinians in Toronto (2010) i Mémoire Juive du Quartier Marolles-Midi, 1930-1942 (2012). Ha escrit el guió del vídeo Refugi amb imatges de Carla Simó, per a la sèrie Un vocabulari per al futur, CCCB el 2020.

    L'any 2017 va realitzar la instal·lació audiovisual Je vous offre les oiseaux / Us ofereixo els ocells al Museu d'Història de Barcelona, ??en homenatge a les víctimes de l'Holocaust, ara itinerant a diversos centres culturals. Ha publicat Fugir era el més bell que teníem (Club Editor, 2019, Huir va ser el més bell que vam tenir, Galàxia Gutenberg, 2020), premi Ciutat de Barcelona d'assaig 2019, premi Joaquim Amat-Piniella 2019, i premi Serra d' Or de novel·la 2020. Recentment ha col·laborat com a autora al Decameró del Teatre Nacional de Catalunya, que ha obert la temporada 2020-2021.

Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te i rebràs totes les nostres novetats. Cero SPAM, només continguts de valor.
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades