• UNA MA DE SANTS

    MOYA, BIENVE LA MAGRANA Ref. 9788482649382 Altres productes de la mateixa col·lecció Altres productes del mateix autor
    Com és que sant Antoni d'Egipte -una terra més aviat calorosa- és un sant portador del fred? Sant Pere era un simple pescador o un revoltat contra els romans? Per què la història de sant Jordi i el drac es repeteix, amb altres protagonistes, en tantes cultures diferents? I, sobretot, quin paper té l...
    Ancho: 14 cm Largo: 21 cm Peso: 240 gr
    Sense estoc
    19,00 €
  • Descripció

    • Encuadernació : MobilPocket
    • ISBN : 978-84-8264-938-2
    • Data d'edició : 01/03/2011
    • Any d'edició : 2011
    • Idioma : Catalán
    • Autors : MOYA, BIENVE
    • Nº de pàgines : 176
    • Col·lecció : ORIGENS
    Com és que sant Antoni d'Egipte -una terra més aviat calorosa- és un sant portador del fred? Sant Pere era un simple pescador o un revoltat contra els romans? Per què la història de sant Jordi i el drac es repeteix, amb altres protagonistes, en tantes cultures diferents? I, sobretot, quin paper té la favera de sant Medir?

    Un passeig pel costat més popular, pintoresc, mitològic i discutible de sis sants ben coneguts a casa nostra. Del Patufet als gegants, de les Rondaies mallorquines a les processons de Corpus, passant per devocions locals i universals, Una mà de sants posa en relació un devessall d'històries i documents per obtenir un llibre amè i ple de bon humor. Després de llegir-lo, la imatge d'aquests sis sants no ens semblarà mai més la mateixa.

    Bienve Moya (Vilanova i la Geltrú, 1944). Iniciador i exgerent de la Xarxa de Teatres Públics de Catalunya i membre del Consell del Projecte Alcover; promotor de Trapezi-Fira Internacional del Circ i, amb el Taller de Músics, del projecte Socatalà. Ha escrit guions per a la ràdio, entre els quals el del programa Imaginari, rondalles i llegendes catalanes de Catalunya Ràdio, pel qual obtingué el Premi Camera del Consell Audiovisual Mundial. Ha publicat La Festa a Catalunya (1995); Llegendes Urbanes i narracions suburbials (1999); Llegendes del Penedès i les valls del Garraf (2005); Flordesaüc, Camins d'al-Andalus (2006); Balab Balansiyya (2009), i Pont Blau, entre d'altres. El 2005 fou cofundador del col·lectiu Els altres andalusos. L'any 2009 rebé el Premi Nacional de Cultura en la categoria de Cultura popular.

Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te i rebràs totes les nostres novetats. Cero SPAM, només continguts de valor.
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades