L’elefant, de Peter Carnavas. Col·lecció Nandibú. Editorial Pagès

19/04/2021
  • Aquest és un llibre bonic que arriba al cor. Explora les relacions familiars, la solitud, la tristor, l’amor i l’esperança.

    És sensible a parlar de la depressió d’una manera preciosa. Carnavas treu el tema sense esmentar-lo amb una delicadesa bella i plena de confiança.

    L’emoció es respira en moltes pàgines. La relació de la protagonista, Olive, amb el seu avi és meravellosa. Ell li fa descobrir que la vida té màgia i que cadascú la pot fer. També el lligam amb l’Arthur, el seu millor amic és encantadora.

    Us explico una mica de què va:

    L’Olive veu que darrere el seu pare l’acompanya sempre un elefant. El veu arribar sempre amb ell. El pare camina feixuc com aquest animal i talment el veu gris.

    Un dia, a l’escola, la mestra demana als alumnes que portin una cosa antiga per exposar-la a la Festa que l’escola farà en motiu de la celebració del seu centenari.

    Ella voldria portar la bicicleta que fa temps espera que el pare li arregli. Però el pare està trist, no té cap il·lusió i no hi ha manera que ho faci. El més preocupant és saber com fer fora aquest elefant qui sap si amb l’ajuda del seu avi i el seu millor amic podrà aconseguir-ho.

    Un bon llibre per a treballar a l’aula i a casa. Per explorar el dolor elefant del pare i la tristesa de l’avi, que commou. Com també parlar d’amics imaginaris.







Cercar entrades

Últimes entrades

Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te i rebràs totes les nostres novetats. Cero SPAM, només continguts de valor.
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades